Rel tussen Standard en RTL na racistische uitspraak van tv-commentator

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Rel tussen Standard en RTL na racistische uitspraak van tv-commentator
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Wallonië werd na de knappe prestatie van Standard tegen Celta Vigo (1-1) maar over één aspect nagekaart: de racistische opmerking van RTL-commentator Marc Delire aan het adres van Standard-spits Ishak Belfodil.

Tijdens de wedstrijd zei RTL-commentator Delire over Standard-aanvaller Ishak Belfodil: "Voor een Franse-Algerijn is hij relatief rustig op het veld, als je begrijpt wat ik bedoel."

Doelt de voetbalcommentator daar op het cliché dat Frans-Algerijnse (of Noord-Afrikaanse) voetballers vechtersbazen zijn? Op de sociale media kwam er alvast een storm van kritiek op zijn uitspraken.

Geen excuses van Delire

Standard reageerde via de officiële kanalen: "Wij hebben contact opgenomen met de belanghebbende en deze weigerde uitdrukkelijk om zijn excuses aan te bieden of zijn uitspraak openbaar te nuanceren."

"In deze context voelt onze club zich genoodzaakt om een dergelijke uitspraak, volledig in strijd met de waarden van Standard de Liège, zijn supporters en de UEFA, fel te veroordelen", reageert Standard op de clubwebsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties