"Gedurfde, maar geslaagde wissels van Weiler" en "Altijd gepleit voor Deschacht"

"Gedurfde, maar geslaagde wissels van Weiler" en "Altijd gepleit voor Deschacht"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht pakte de drie punten op bezoek bij Genk. "En ze hebben de zege niet gestolen", klonk het bij Wim De Coninck. Ondanks de blunders van ref Lardot was paars-wit vooral zelf ook goed. Zeker in de tweede helft.

De eerste helft was Genk nog de sterkste, maar Weiler stuurde daarna een en ander bij. "Hij wisselde Badji voor Harbaoui en ging offensiever voetballen. Ook Capel kwam er in voor Chipciu, soms waren ze met zes spelers in de grote rechthoek. Het was gedurfd, maar het heeft wel geloond", aldus De Coninck in Stadion.

Aad De Mos: "Deschacht dwingt iemand in een richting, dat is zijn intelligentie"

Aad De Mos was ook onder de indruk: "Als je op zo'n korte tijd met dit materiaal in twee verschillende systemen kan spelen in een wedstrijd, dan is dat erg goed. Ze hebben een geweldige week achter de rug, met ook de zeges tegen Charleroi en Qabala."

Er is wel nog een minpuntje: "De opbouw van achteruit blijft een probleem, maar er zit wel muziek in. Zeker als Obradovic en Najar terug fit zouden zijn. En Deschacht, daar heb ik altijd voor gepleit. Hij dwingt een spits naar een bepaalde kant, dat is zijn intelligentie. Nuytinck stapt veel sneller uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties