Zo reageert de KBVB op de aantijgingen van Wilmots

Redactie
| 7 reacties
Zo reageert de KBVB op de aantijgingen van Wilmots
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Marc Wilmots haalde gisteren in de reportage van Luc Alloo uit naar "nationale trainers die ook voor tv werken". Bij de KBVB hebben ze er met Thierry Henry en Gert Verheyen zo twee rondlopen. En de Bond ziet daar geen graten in.

De KBVB heeft Henry en Verheyen de toestemming gegeven om hun tv-activiteiten te blijven doen. "Wij zijn het niet eens met Wilmots", aldus Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de KBVB, in HLN. "We vinden het bij de bond net een verrijking als coaches zo intens bezig zijn met voetbal."

Een voordeel dus... "Ze analyseren als tv-commentator voortdurend matchen en blijven op de hoogte van alles wat er gebeurt in het wereldje. Ik zie niet in waarom het een probleem zou moeten zijn."

Wat ik als analist mis aan emoties, wordt goedgemaakt door mijn werk met de nationale jeugd

Gert Verheyen

Gert Verheyen gaf zelf al aan waarom hij de twee combineert. "Een van de redenen waarom ik mijn trainerscarrière op een lager pitje houd, is net omdat het goed te combineren valt met mijn job als analist. Ik doe dat enorm graag. In tegenstelling tot een trainer hangt bij een analist zijn werk niet af van een zege of een nederlaag. En dat heeft toch ook een belangrijke invloed op het gemoed. Als analist ben je bovendien ook niet emotioneel betrokken bij een match. Maar wat ik als analist mis aan emoties, wordt goedgemaakt door mijn werk met de nationale jeugd", zei hij op de website van Club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties