Opinie Iedereen bondscoach, schreeuwlelijken eerst - Maar is er reden tot klagen rondom selectie Martinez?

Iedereen bondscoach, schreeuwlelijken eerst - Maar is er reden tot klagen rondom selectie Martinez?
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez maakte vrijdagnamiddag zijn selectie bekend waarmee hij op zoek gaat naar overwinningen thuis tegen Bosnië-Herzegovina en in Gibraltar. Ook deze keer kwam er veel kritiek op de oefenmeester, maar is dat wel nodig en nuttig?

We konden er een twitterartikel over maken van de gratuite commentaar die werd gegeven door Roberto Martinez. Dat hij lijkt op Marc Wilmots en ook geen nieuwe keuzes durft te maken, dat hij Sven Kums alwéér vergeten is op te nemen in zijn selectie en dat Jordan Lukaku ondertussen toch al bewees niet mee te kunnen op het niveau van de Rode Duivels.

Iedereen bondscoach, het is anno 2016 steeds vaker een begrip geworden. Maar wie had verwacht dat de nieuwe oefenmeester 15 nieuwe namen zou oproepen in vergelijking met Wilmots? Die heeft niet veel kaas van voetbal gegeten, want we beschikken nu eenmaal over een erg sterke selectie, waar velen terecht zeker zijn van hun plekje.

Dat hij - vermoedelijk in samenspraak met de bond - ook deze keer Charly Musonda, Leander Dendoncker en Jason Denayer toewijst aan de beloftenkern van Johan Walem? Logisch, die jongens kunnen zich mits 6 op 6 plaatsen voor het EK in Polen. Meer waard dan een plekje op de bank in Gibraltar, denken we dan.

Sven Kums geen Rode Duivel? Ook wij zouden hem graag nog eens een kans zien krijgen, want hij brengt iets meer op een middenveld dat niet veel spelers doen. Maar met Witsel, Nainggolan en Dembélé is en blijft de concurrentie moordend. We kunnen dus ook begrip opbrengen voor deze beslissing.

Dat hij Nana Asare voorlopig geen kans gunt omdat die wat ouder is, maar wel opnieuw Jordan Lukaku in de selectie opneemt? De defensie is gemiddeld genomen onze oudste generatie bij de Duivels, binnen een jaar of 2-3 moet Jordan klaar zijn om de fakkel over te nemen. Hem nu twee jaar in de vergeetput doen belanden zou dan ook nefast zijn voor zijn vertrouwen.

In het nieuwe systeem - hoezo geen vernieuwing? De flexibiliteit in Cyprus zei toch iets? - met drie centrale verdedigers en eventueel Carrasco en Meunier op de flanken zal Lukaku misschien niet spelen. Maar dat op training zien kan hem ook met oog op zijn club enkel maar extra ervaringen bieden. "Binnen 22 maanden wereldkampioen", is het mantra. Een beetje geduld mag dus wel, toch?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties