Ongelooflijk: ondanks korf vol kansen wint Manchester United niet

Ibrahimovic, Mata en Lingard vervloekten doelman Lee Grant, want die leek wel onklopbaar in het duel op Old Trafford. Een heerlijke inzet van invaller Anthony Martial leek de winst voor United te bezegelen, maar dat was buiten één bal gerekend die goed viel voor Stoke City.

We weten nog steeds niet hoe Manchester United er in slaagde niet te scoren in de eerste helft. Na twee minuten bracht Pogba Ibrahimovic al alleen voor doelman Grant, maar de doelman pakte uit met een dubbele save op de Zweed.

Ibrahimovic had ook een paar kansen, waaronder één hele goeie.

En na een schitterende combinatie tussen Mata, Ibrahimovic en Lingard kon ook Pogba de score openen, maar de Fransman zond de bal naast. En op de twintigste minuut had Mata een geniale 'chip' in huis, maar weer was Grant daar. En diezelfde Grant bleef de hoofdrol opeisen door Lingard nog eens van een doelpunt van dichtbij te houden. En er waren nog kansen, maar weinig goed gericht.

Het leek erop dat Grant onklopbaar was, maar José Mourinho kan nog steeds het één en ander van de bank halen. Rond het uur bracht hij zowel Rooney als Martial in de ploeg. En even later rendeerde dat, want Martial kreeg de bal in de box voor zijn voet en krulde het leer heerlijk naar de tweede paal: 1-0.

Ze probeerden het van alle kanten.

En vanaf dan werd de kooi van Grant een schietkraam. Maar de doelman vond dat eentje wel volstond. En dan de domper van de dag voor heel United: een bal kwam terug van de lat en Joe Allen stond op de juiste plaats om binnen te duwen: 1-1. Pogba had nog dé kans om de winst binnen te halen, maar zijn krachtige kopbal stierf op de lat.