Geen EK, wel transfer voor Chadli en nu... "Het klikte onmiddellijk"

Geen EK, wel transfer voor Chadli en nu... "Het klikte onmiddellijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was lang geleden, maar Nacer Chadli liep eindelijk nog eens tussen zijn collega-Rode Duivels. Bij West Bromwich Albion vond hij terug het vertrouwen en de vorm die nodig is om zijn niet-selectie voor het EK te doen vergeten.

"Dat was toch een enorme ontgoocheling", stak Chadli van wal. "Maar ik had me eraan verwacht. Het ging niet goed bij Tottenham, ik speelde steeds minder en ik had al enkele weken het gevoel dat ik er niet zou bijzijn. Het deed wel pijn ja, maar ik heb de pagina omgedraaid. Ik ben blij nu hier te zijn."

Na zijn vakantie keerde Chadli terug naar Tottenham en daar had hij al snel door dat hij moest vertrekken. "Ik voelde dat mijn hoofd al elders zat. Ik speelde niet al te veel in de voorbereidingswedstrijden. En West Brom wou me echt, ze waren er heel snel bij."

Chadli komt in aanmerking om De Bruyne te vervangen.

En daar liep het direct als een trein. "Ik weet niet waarom het onmiddellijk klikte, maar het was gewoon zo. Ik had ook heel veel zin om te spelen en te tonen dat ik de beste was op mijn positie. Voor mij was het geen stap achteruit, want ik speelde toch niet bij Tottenham", aldus Chadli.

En over die positie: Chadli is misschien wel de meest veelzijdige van alle Rode Duivels. Hij kan zowel centraal in de aanval, op de flanken als op het middenveld uitgespeeld worden. Dat laatste is trouwens zijn nieuwe positie bij West Brom. "Ja, ik speel nu als middenvelder. We spelen met drie centraal en ik sta iets meer naar links. Of ik De Bruyne kan vervangen? Ik ben hier en wil mijn best doen, maar natuurlijk hoop ik erop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties