Stanciu, het begint nu echt wel onrustwekkend te worden

Florian Holsbeek
Florian Holsbeek vanuit Sclessin
| 24 reacties
Stanciu, het begint nu echt wel onrustwekkend te worden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde op bezoek bij Standard een sterke wedstrijd als collectief, maar enkele individuen waren niet op de afspraak. Helaas is dat bij Nicolae Stanciu intussen al een gewoonte.

"We hebben echt als ploeg gespeeld", klonk het in koor bij de spelers van Anderlecht na de overwinning op bezoek bij Standard. Sommige spelers, die in deze topwedstrijden zouden moeten opstaan, bleven haast onzichtbaar.

Teodorczyck redde zijn match met de winnende treffer

Sofiane Hanni had last van een blessure, Teodorczyck redde zijn match enkel door zijn winnende treffer, maar het is vooral Nicolae Stanciu waarbij we ons vragen stellen. Zeggen dat de Roemeen zich nog niet kon aanpassen aan zijn nieuwe ploeg, is het understatement van de dag.

Hij kwam zondag vanaf links en schitterde niet. Hierbij praten we niet over zijn (gebrek aan) defensief werk, maar vooral over zijn slecht rendement in balbezit. Hij probeert wel, maar wil vaak dé beslissende pas iets te snel geven. Daardoor breekt hij zelf vaak aanvallende acties af. Bij zijn ploegmaats begint dat danig op de zenuwen te werken.

Nicolae Stanciu bij zijn vervanging door Badji

Daarbovenop hamert Weiler op teamwork. De man van 9,8 miljoen lijkt zich daar voorlopig niet in thuis te voelen. Tegen Standard negeerde hij vaak Acheampong die flink uit zijn rug kwam om de oplossing aan te bieden.

Naar het voorbeeld van Hassan

Wat we Stanciu kunnen toewensen, is het terugvinden van zijn vertrouwen bij de nationale ploeg. Met een leeg hoofd terugkeren voor de match tegen Lokeren zou hem deugd kunnen doen. Daarbovenop moet hij niet té wanhopig worden. Herinnert u zich nog de eerste wedstrijden van Ahmed Hassan vóór hij de farao van het Astridpark werd? Dramatisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties