Defour heeft tweede jeugd gevonden: "Ik zit niet ver van mijn niveau van bij Standard"

Defour heeft tweede jeugd gevonden: "Ik zit niet ver van mijn niveau van bij Standard"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour is weer een potentiële basisspeler bij de Rode Duivels. Een jaar geleden kwam hij niet eens meer in aanmerking voor de ruime selectie, maar bij Burnley hervond hij het enthousiasme, het niveau en het vertrouwen van de bondscoach.

Defour zat in het sukkelstraatje bij Anderlecht: kritiek van analisten en de eigen fans, blessures en geen al te groot zelfvertrouwen meer. Maar in een paar maand tijd is er veel veranderd. "Ik denk dat ik in een goeie periode zit. Ik heb een goeie evolutie doorgemaakt sinds ik in de Premier League zit. Ja, dat komt door verandering van competitie en van club", meent hij.

"Er is zoveel gebeurd. Ik kon niet blijven. En daarbij, er werd neergekeken op de Belgische competitie en dus ook op mijn eigen niveau. Dat ik weer bij de Rode Duivels zit heeft veel te maken met mijn transfer", aldus de man die bij Burnley al snel uitgroeide tot publiekslieveling. "Het gaat goed, maar ik zit nog niet aan honderd procent. Er zijn nog een paar kleine dingen die beter kunnen."

Een goeie conditie, mentaal terug in orde, niveau in stijgende lijn en een dot van een dochter. Het lijkt Defour allemaal mee te zitten nu.

Maar op de vraag of hij zich mentaal en fysiek het beste voelde in jaren, was hij wel duidelijk. Hij zit duidelijk weer goed in zijn vel. "Die transfer heeft me mentaal veel deugd gedaan", knikte hij ons toe. "En fysiek heb ik momenteel - hout vasthouden - geen blessures. Of ik dichtbij mijn niveau van bij Standard zit? Ja, ik zit er niet veraf. De aanpassing verloopt fantastisch, maar er zijn nog punten die voor verbetering vatbaar zijn."

Dat hij een stabiel familieleven gevonden heeft, samen met zijn vriendin en dochtertje Ariana heeft daar duidelijk ook veel mee te maken. "Je bekijkt de dingen toch anders. Als je thuiskomt na de voetbal en je ziet je dochter... Dan voel je je meteen beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties