Is Antwerp nu helemaal gelanceerd? De Great Old haalt fors uit met sensationele drieklapper van Camus

Dirk Pieters en Redactie
| 26 reacties
Is Antwerp nu helemaal gelanceerd? De Great Old haalt fors uit met sensationele drieklapper van Camus
Foto: © Voetbalkrant.com

Royal Antwerp FC heeft voor het eerst dit seizoen een zes op zes neergezet. Na Cercle Brugge zaterdag ging ook het Brusselse Union dinsdag makkelijk voor de bijl.

Bij Antwerp geen spoor van Limbombe op het wedstrijdblad. De flankaanvaller zat niet eens op de bank. Wel terug in de basis was Geoffry Hairemans. Bij Union stond Cedric Fauré, ex-Antwerp, aan de aftrap. Die werd gegeven door Hans-Peter Lehnhoff, hij bracht de oudste club van het land veel geluk zo bleek achteraf.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het meeste balbezit was voor de Great Old, maar zonder echt gevaar te stichten. Tot zover de eerste tien minuten. Fabien Camus had er duidelijk zin in. De Fransman schoot de ene raket na de andere af richting Anthony Sadin. De goalie moest zich in minder dan twintig minuten tijd drie keer gewonnen geven. Een zuivere hattrick voor de middenvelder van Antwerp. Drie pareltjes van doelpunten.

Nog meer slecht nieuws bij de bezoekers

Union probeerde nadien terug in de wedstrijd te komen, maar een kopbal van Gertjan Martens ging maar net naast. Ook Kudimbana moest nog één keer ingrijpen op een poging van Da Silva, maar de goalie hield stand. Op het einde van de eerste helft nog meer slecht nieuws voor de bezoekers. Topschutter Rajsel moest met de draagberrie van het veld. Hij kwam hard in botsing met Nicaise Kudimbana. (Lees er hier meer over)

In de tweede helft heel wat minder te beleven. De zege leek binnen voor de thuisploeg, al probeerde Union wel al het mogelijke om er nog een spannende match van te maken. Goed voetbal tot aan de grote rechthoek, maar echt Kudimbana aan het werk zetten zat er niet in. In de slotfase pikte ook Bjorn Vleminckx zijn doelpuntje mee. Het moment voor de supporters om: Lierse, Lierse... Antwerp komt eraan te zingen. Camus kreeg in de slotfase nog zijn applausvervanging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties