Standard-voorzitter Venanzi trekt aan alarmbel na alweer een boete in Europa, al een half miljoen euro(!) op de teller

Maxim Cleemput
| 22 reacties
Standard-voorzitter Venanzi trekt aan alarmbel na alweer een boete in Europa, al een half miljoen euro(!) op de teller
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige maand zetten de Standard-fans de ArenA in lichterlaaie met bengaals vuur. Er zouden zelfs brandende fakkels in de familievakken van Ajax terecht zijn gekomen. Voorzitter Bruno Vennazi waarschuwt zijn supporters: "Onze club ontvangt elke keer een zware boete."

Na de chaos in Nederland kreeg de Luikse club een boete van 50.000 euro van de UEFA. Daar kwam nog eens een rekening van 50.000 euro bij van Ajax zelf. Venanzi trekt aan de alarmbel: "We moeten er alles aan doen om dit in de toekomst te vermijden", zegt de sterke man in een open brief.

half miljoen aan boetes

Volgens de Franstalige krant Sudpresse zou Standard al bijna een half miljoen euro aan boetes hebben moeten ophoesten sinds 2008, voor het wangedrag van zijn supporters. "Onze club ontvangt elke keer zware boetes en andere grote sancties zouden kunnen volgen", waarschuwt de voorzitter.

De Rouches ontvangen donderdag Panathinaikos in de Europa League. Na twee speeldagen staat de ploeg met één op zes pas derde in de groep. winst tegen de Grieken is dus van essentieel belang, willen de jongens van trainer Aleksandar Jankovic nog aanspraak maken op kwalificatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties