Reactie Veel beter kan je niet reageren op kritiek 'San Roef': "Ze mogen kritiek geven, die was terecht"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 12 reacties
Veel beter kan je niet reageren op kritiek 'San Roef': "Ze mogen kritiek geven, die was terecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Roef is 22 maar heeft dit seizoen al in een rollercoaster gezeten. De ene week wordt hij geprezen, de andere onder de grond gestopt. Maar na de match tegen KV Mechelen zal hij natuurlijk vooral naar de top van kabelhelling geschreven worden.

Roef was uitmuntend op de penaltyfase en op de kans van Bjelica, maar zelf was hij kritisch voor zichzelf. "Ik maak de penaltyfout ook hé. Ik was te laat, daar moeten we niet over zeveren", zei hij. "Het begon met een slechte inspeelpass, maar ik twijfelde even. Ik wist nochtans dat Verdier snel was. Daar had ik beter op kunnen anticiperen. Maar ik heb het rechtgezet."

Roef moest zich twee keer onderscheiden. "Die kans van Bjelica? Ik heb geluk dat hij redelijk wat tijd nodig had om te trappen. Maar het was wel een goeie redding ja. Ik heb echt geen verklaring waarom het weer zo moeizaam ging. Mechelen stond wel goed georganiseerd en onze inspeelpasses waren niet snel genoeg. Daar kan het wel aan liggen", zocht hij naar een verklaring.

Roef stond er toen zijn ploegmaats hem nodig hadden.

Wij vonden dat Roef iets te snel kritiek kreeg na zijn match op Brugge. Na Genk en Mainz is het wel al de derde keer dat Roef punten voor zijn ploeg pakt. "Kijk, kritiek hoort erbij. Die was ook terecht. Ik probeer elke match mijn best te doen. In Brugge kreeg ik er twee binnen, dus ik kan niet zeggen dat ik een goede match speelde. Maar ik heb de beelden achteraf bekeken en ik kan niet zeggen dat ik iets fout deed."

Het grootste verwijt dat hij krijgt, is nog steeds zijn gebrek aan communicatie. "Maar daar werk ik elke dag aan. Het gaat de laatste weken ook al beter. De trainer vraagt me daar elke training op te letten en hij maakt het me ook duidelijk als ik meer moet roepen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties