Derijck ziet naast zich plots iemand sterk presteren: "Heb niet met hem gesproken na moeilijke momenten"

Derijck ziet naast zich plots iemand sterk presteren: "Heb niet met hem gesproken na moeilijke momenten"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Door de blessure van Luca Marrone kreeg Marvin Baudry noodgedwongen een nieuwe kans in de centrale verdediging van Zulte Waregem. Tegen STVV, Club Brugge en Westerlo deed hij het echter bijzonder goed. "Ik heb tegen hem gezwegen toen hij een paar foutjes maakte", aldus Timothy Derijck.

In het begin van het seizoen liep het dankzij Baudry nog een paar keer ei zo na mis: zowel thuis tegen Kortrijk als in Moeskroen en Mechelen maakte de Congolees geen al te secure indruk. Toen Juve-huurling Luca Marrone fit genoeg bleek te zijn, leek het dan ook een uitgemaakte zaak.

Maar een dikke maand later is Baudry allerminst nog een bankzitter. Hij kreeg een nieuwe kans na de hamstringblessure van de Italiaan en stelde voorlopig nog niet teleur. De centrale verdediger ging bij zichzelf te rade en vond dus klaarblijkelijk een oplossing, vooral positioneel maakt hij nu stilaan indruk.

Heb in Nederland ook paar moeilijke momenten gehad

En ook in samenwerking met Timothy Derijck lijkt het steeds beter te gaan: “Toen hij die paar moeilijke momenten had, heb ik niet met hem gepraat nee. Dat is ook niet meteen nodig als hij dat niet nodig vindt.”

“Ik heb in Nederland ook enkele moeilijke momenten gehad en ik had daar toen ook niets aan als mensen me kwamen ‘troosten’ als het ware. Dus ik doe dat ook niet bij anderen, soms laat je iemand beter even gerust om tot zichzelf te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties