Is ervaren Gillet zijn basisplaats bij Standard kwijt? Het heeft er alle schijn van

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Is ervaren Gillet zijn basisplaats bij Standard kwijt? Het heeft er alle schijn van

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard won afgelopen zondag zijn tweede wedstrijd op rij, en dat tot twee keer toe met... Guillaume Hubert tussen de palen. De jonge doelman kreeg Europees de voorkeur op ervaren rot Jean-François Gillet, maar behield ook thuis tegen Moeskroen 'gewoon' zijn basisplaats.

Al is dat toch niet zó ‘gewoon’. Jean-François Gillet werd vorige zomer namelijk als nummer één naar Sclessin gehaald. Een rol die de inmiddels 37-jarige keeper ook na de komst van de nieuwe trainer Aleksandar Jankovic bleef vertolken.

Maar nu lijkt Gillet zijn plaats dus kwijt te zijn aan de jonge Hubert, die de voorbije maanden hard bleef trainen en op een kans wachtte. Gillet begon goed aan het seizoen, maar gaf de voorbije weken een onzeker indruk. Tegen Anderlecht en AA Gent was de ervaren goalie allesbehalve top.

Hubert krijgt gelijk

En daarom opteerde Jankovic vorige week tegen Panathinaikos voor Hubert. De Servische oefenmeester gunde zijn tweede doelman een kans om zich te bewijzen. Hubert deed het lang niet slecht en stond tegen Moeskroen opnieuw tussen de palen.

Op die manier kreeg Hubert eindelijk gelijk. Club Brugge trok enkele maanden geleden nog hard aan de mouw van de goalie, maar die besliste uiteindelijk om op Sclessin te blijven. Bij blauw-zwart zou hij immers ook tweede doelman geweest zijn.

Gillet is 'redelijk verrast'

Volgens Het Laatste Nieuws is Gillet zelf ‘redelijk verrast’ dat hij opzij werd geschoven door Jankovic, maar toont hij ook begrip. Benieuwd hoe deze situatie zal evolueren, maar Hubert lijkt nu wel een eerlijke kans te krijgen. Of wisselt Jankovic na de interlandbreak opnieuw van doelman?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties