Dit is waarom Engelse ploegen minder presteren in Europa

Dit is waarom Engelse ploegen minder presteren in Europa
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren doen de Engelse teams het erg slecht op het Europese niveau. Liverpool haalde vorig jaar nog wel de finale van de Europa League, maar verloor met 3-1 van Sevilla. In de Champions League is het zelfs al van 2012 geleden dat er nog eens een Brits team de finale haalde.

Het was Chelsea dat het toen tot het einde schopte. De Londenaren wonnen de CL zelfs na penalty's tegen Bayern München. Eén finale in de laatste vijf jaar is echter veel te weinig voor de rijkste competitie ter wereld.

Volgens Rick Parry, CEO van de Engelse liga, ligt dat aan de moeilijkheid van de Premier League. "De kloof is erg klein tussen de teams. Dat is uniek in Europa. Die moeilijkheidsgraad van elke wedstrijd put de ploegen uit", verklaart hij in El Pais

Kers op de taart

"Ik ben er zeker van de Pep Guardiola nu zal zeggen dat dit kampioenschap veel moeilijker is dan hij gedacht had. Volgens mij willen de Engelse supporters ook vooral de Premier League winnen. De Champions League zien ze als de kers op de taart", besluit de CEO.

Als we kijken naar de laatste vijf jaar, zien we inderdaad dat de Engelse ploegen ondermaats presteren. Zo werden Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool of Manchester City in 80% van de gevallen nog voor de kwartfinale uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties