Oude gloriën Mark Tulbut over de gevolgen van zijn knieblessure: "Op een gegeven moment woog ik nog maar 58 kilo"

Maxim Cleemput
| 6 reacties
Mark Tulbut over de gevolgen van zijn knieblessure: "Op een gegeven moment woog ik nog maar 58 kilo"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week is Mark Talbut aan de beurt: geboren Brit die furore maakte in het Antwerpse voetbal.

Mark Talbut is geboren in Burnley, maar volgde zijn vader naar België, waar diens voetbalcarrière plaatsvond. Hijzelf volgde in de voetsporen van zijn vader en begon zijn loopbaan bij KV Mechelen. "Ik was net zeventien toen ik debuteerde. Ik had alle jeugdreeksen doorlopen van Mechelen. Door mijn Engels verleden ben ik opgegroeid met voetbal."

Mark Talbut in zijn periode bij KV Mechelen (derde van rechts).

Hij vertrok in 1985 bij Malinwa, net voor de succesperiode. "Het jaar voor ik vertrok, ben ik de laatste twee wedstrijden op de bank beland. Ik kreeg als uitleg van de trainer dat er ploegen in de tribune zaten die geïnteresseerd waren in een andere speler en dat die moest spelen om in het uitstalraam gezet te worden. Als jonge kerel kon ik dat moeilijk aanvaarden."

Het draait allemaal om timing, als ik het op voorhand had geweten had ik het anders aangepakt

Achteraf bekeken was dat niet de beste beslissing uit zijn loopbaan. "Het draait allemaal om timing, als ik het op voorhand had geweten had ik het anders aangepakt. Al moet je het ook kunnen relativeren", blijft de ex-verdediger positief.

Later trok hij naar Beerschot en Ekeren, maar had hij vooral de kampen met knieproblemen. "Ik heb elf knieoperaties gehad, negen rechts en twee links. De meest ernstige was tijdens mij periode bij Ekeren. Daar heb ik zelfs problemen gekregen met mijn gezondheid."

Onsteriele naald

"We speelden een wedstrijd op Anderlecht en de dokter heeft toen vocht uit mijn knie getrokken, maar laat ons zeggen dat de naald niet echt steriel was. Daardoor is er een bacterie in mijn lichaam geslopen en zorgde er voor serieuze ravage. Ik heb toen een hele tijd op intensieve gelegen. Ik woog op een zeker ogenblik nog 58 kilo, waar ik er normaal 80 kg weeg. Dat was echt schrikken voor iedereen, van familie tot medespelers", doet Talbut zijn verhaal.

Momenteel is hij Algemeen Sportief Directeur bij KFC Eppegem, een stap in zijn leven die niet in het oorspronkelijke plan stond. "Ik had eigenlijk even genoeg van het voetbal, maar dat was buiten de voorzitter gerekend. Hij vroeg me om hem opnieuw bij te staan in een meer omkaderende functie en ik heb uiteindelijk ja gezegd. Ik steek er veel tijd in, maar doe het erg graag. Maar er gaat natuurlijk niets boven zelf op het veld te staan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties