Martinez, Courtois én Ciman spreken over 'man van glas' Kompany: "Waarom zou het nu niet opnieuw zo zijn?"

Martinez, Courtois én Ciman spreken over 'man van glas' Kompany: "Waarom zou het nu niet opnieuw zo zijn?"
Foto: © Photonews

Vincent Kompany zal er ook tegen Estland niet bij zijn. En zo miste de aanvoerder van de Rode Duivels al bijna meer matchen bij België dan dat hij er kon spelen. Coach Martinez en enkele collega's praten over hun kapitein.

Ook tijdens de opwarming van de wedstrijd tegen Nederland liep het opnieuw verkeerd voor Kompany. Last aan de lies en plots opnieuw op de bank der geblesseerden. Estland komt te vroeg en dus vragen steeds meer mensen zich af: haalt Vince The Prince ooit nog zijn beste niveau?

"Het is nu beter voor hem om wat te rusten dan risico's te nemen", aldus Thibaut Courtois. "Of hij van de ene blessure in de andere gaat blijven sukkelen? Ik zie een erg hongerige speler, die echt alles geeft en iedereen voelt dus met hem mee. Hij is altijd sterker teruggekomen na een blessure, ik zie niet in waarom het nu anders zou zijn."

"Ik ken hem al heel lang", pikt Laurent Ciman in. "We kunnen enkel hopen op beterschap, maar hij is inderdaad altijd sterker teruggekomen na een blessure. Paniek is er zeker nog niet." Hetzelfde gevoel overigens ook bij Steven Defour op de persconferentie in Tubeke, maar wat denkt de coach?

"Hij is heel hongerig om de nationale ploeg te helpen. We moeten er nu voor zorgen dat hij zo snel mogelijk fit raakt, ook in samenspraak met Manchester City. Het is natuurlijk een ontgoocheling dat we hem niet hebben kunnen laten spelen tegen Nederland. Maar hij brengt tonnen ervaring mee voor de ploeg en dus moeten we hem tijd gunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties