Simons opgeroepen: rare kronkel of logische keuze?

Simons opgeroepen: rare kronkel of logische keuze?
Foto: © photonews

Timmy Simons werd vandaag voor het eerst sinds 5 maart 2014 opgeroepen voor de Rode Duivels. Binnen een kleine maand viert de middenvelder/verdediger zijn 40ste verjaardag. Een keuze die op onbegrip stuit, want Roberto Martinez zijn keuze staat haaks op zijn eerdere uitspraken.

Martinez wil jongeren in de groep integreren, maar waar past de bijna 40-jarige Simons in dat plaatje? Wel, met Tielemans, Dendoncker en Foket haalde hij al redelijk wat jeugd erbij en hij maakte nu de keuze voor de ervaring. De kans is immers niet onbestaande dat hij Simons nodig heeft en met al diens jaren op de teller weet hij perfect wat hij kan verwachten en dat Simons direct zijn rol zal vervullen.

Heylen of Derijck?

Toch is het vreemd dat een Timothy Derijck of Michaël Heylen hun kans niet krijgen. Derijck speelt een sterk seizoen bij Zulte Waregem en Heylen werd al een paar keer als stoplap gebruikt toen er niet genoeg verdedigers voorhanden waren. In die laatste zijn geval is het echter zijn jeugdigheid en het feit dat hij bij laagvlieger Westerlo als middenvelder speelt, dat hem nu de das omdoet.

En Derijck zit - voorlopig? - niet in de plannen van Martinez. Timmy Simons oproepen zorgt voor veel controverse, maar het gaat hier wel om een gentleman's agreement. Martinez zal duidelijke afspraken gemaakt hebben met de ouderdomsdeken van Club Brugge en hem geen garanties gegeven hebben voor de onmiddellijke toekomst. De kans is bijzonder klein dat hij er in maart ook bijloopt.

Lombaerts geen optie

Tegen dan zal Nainggolan - we gaan niet zeveren, het gaat hier om een disciplinaire verwijdering - er wel weer bijzijn. En centraal achterin zijn dan mogelijk ook alle problemen opgelost. Om Lombaerts vandaag nog uit Rusland te laten overvliegen, was trouwens geen optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties