Opvallende wending, Deschacht gokte dan toch op verlies Anderlecht in wedstrijd waarin hij zelf aantrad

Redactie
| 82 reacties
Opvallende wending, Deschacht gokte dan toch op verlies Anderlecht in wedstrijd waarin hij zelf aantrad
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is een nieuwe en wel opvallende wending in de gokaffaire rond Olivier Deschacht. De Anderlecht-verdediger zou nu toch op verlies van een wedstrijd hebben gegokt waarin hij zelf meespeelde.

In de Champions League-thuismatch tegen Benfica (2-3) werd er met zijn account geld ingezet op verlies van Anderlecht. Dat meldt Het Nieuwsblad. Een onderzoekscommissie binnen de Belgische voetbalbond (KBVB) gaat nu onderzoeken of hij de partij bewust manipuleerde.

De vraag is nu of Deschacht de gok plaatste of zijn broer Xavier, die volgens eerdere getuigenissen van het account gebruikt maakte. "Het is bewezen dat ik niet op verlieswedstrijden heb gegokt", laat Deschacht in een reactie weten. "Ik wist tot twee maanden geleden zelfs niet dat er op die wedstrijd (Anderlecht-Benfica, red.) gegokt is geweest."

Hoe dan ook een sanctie

Deschacht mag zich hoe dan ook aan een sanctie verwachten. Het bondsparket moet zich buigen over een sportieve straf. Via het Gentse parket of de Kansspelcommissie kan een strafrechterlijke of administratieve sanctie volgen.

Blijft uiteraard ook de vraag wie de gok plaatste. Olivier Deschacht liet eerder al weten dat hij de account creëerde in 2006, maar dat het na zijn vertrek uit het ouderlijke huis in 2008 vooral broer Xavier was die er gebruik van maakte. “Het is bewezen dat ik niet op verlieswedstrijden hebt gegokt”, laat Deschacht weten. “Ik wist tot twee maanden geleden zelfs niet dat er op die wedstrijd (Anderlecht-Benfica, red.) gegokt is geweest.”

Zelfs als de bondsprocureur straks oordeelt dat Deschacht zich niet schuldig maakte aan matchfixing – wat erg waarschijnlijk is – dan nog volgt voor Deschacht sowieso een sanctie, ook als zou blijken dat hij inderdaad niet gokte op verlieswedstrijden. Inzetten op eigen wedstrijden is in alle omstandigheden verboden binnen het bondsreglement . Het bondsparket moet zich buigen over een de sportieve straf, via het Gentse parket of de Kansspelcommissie kan een strafrechterlijke of administratieve sanctie volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties