STVV praat met Club Brugge over nieuwe doelman, wat met Dutoit? "Ook zonder die uitlatingen zat deze situatie eraan te komen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
STVV praat met Club Brugge over nieuwe doelman, wat met Dutoit? "Ook zonder die uitlatingen zat deze situatie eraan te komen"
Foto: © photonews

STVV gaat op zoek naar een nieuwe doelman een klopte al aan bij Club Brugge voor Sébastien Bruzzese. Hiermee lijken de Kanaries duidelijk te maken dat er voor William Dutoit, wiens positie vorige week werd ingepalmd door Lucas Pirard, geen plaats meer is.

"We blijven er rustig onder", vertelt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster aan Voetbalkrant.com. "Enkele maanden geleden stonden we nog dicht bij een contractverlenging voor drie jaar. Door details kwamen we toen niet tot een akkoord."

Die uitspraken berokkenden schade, maar over bepaalde zaken had hij gelijk

manager Dutoit

De uitlatingen van Dutoit aan het adres van medemaats en bestuur vielen op Stayen niet in goede aarde. "Dutoit zit in een situatie die zich ook zonder die uitlatingen had voorgedaan", gaat De Koster verder. "STVV werkt aan de toekomst, mét een nieuwe doelman. Dat is de normale gang van zaken in de voetbalwereld."

"De uitspraken van William hebben natuurlijk schade berokkend. Dat liet hij beter over aan onze persdienst. Maar hij heeft nu eenmaal het hart op de tong. En als je naar de positie van Sint-Truiden kijkt, had hij over bepaalde zaken gelijk."

William was aan een goed seizoen bezig, aan interesse zal het niet ontbreken

manager Dutoit

Nu is de vraag of een wintertransfer zich opdringt? "William was aan een goed seizoen bezig. Aan interesse zal het dus niet ontbreken", meent De Koster. "Ik heb eerstdaags een gesprek met STVV om te horen wat ze met Nieuwjaar van plan zijn."

"Ofwel laten ze hem gaan en gebruiken ze dat geld om een nieuwe doelman te vergoeden. Ofwel vragen ze een te hoge transfersom en trek ik mijn conclusies. Dan doet William zijn contract bij STVV nog zes maanden uit. Of William, die maanden niet dreigt te keepen, daar hetzelfde over denkt? Hij volgt mij daar volledig in."

William Dutoit verloor tegen Club Brugge zijn plaats aan Lucas Pirard
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties