De langverwachte comeback van deze verdediger is héél goed nieuws voor Standard

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 17 reacties
De langverwachte comeback van deze verdediger is héél goed nieuws voor Standard

Volg Standard nu via WhatsApp!

Door alle commotie rond de arbitrage zijn de eerste speelminuten van Milos Kosanovic na een zware blessure aan de gewrichtsbanden vrijwel onopgemerkt voorbij gegaan. Met zijn terugkeer wordt er nu op hem gerekend om de identiteit van de Luikenaars te veranderen.

Zonder de ongelukkige blessure van Kosanovic in de laatste match van Play-off 2 was de komst van Kostas Laifis misschien nooit gebeurd. De Cyprioot is uitgegroeid tot één van de revelaties van het seizoen en gaat door op zijn momentum, zoals blijkt uit zijn laatste twee sterke matchen.

Kosanovic werd dus niet heel erg gemist maar Jankovic, ook al zijn trainer bij Mechelen, zal blij zijn dat hij terug is. De Servische T1 probeert gestaag het systeem bij Standard in te brengen, zoals dat zo goed werkte bij hun ex-club. Dat was met Kosanovic als middelpunt in een driemansdefensie, en nu kunnen ze het ook proberen met vier achteraan.

Jankovic wil uiteraard geen stappen overslaan waarbij de verdediger zich opnieuw zou kunnen blesseren, maar dat komt wel slecht uit met de schorsing van vier maanden van Darwin Andrade. Fiore is de enige beschikbare linksback en Elderson Echiejile is niet op het vereiste niveau.

Het werd al gedaan in Gent en Oostende, en nu zal de driemansdefensie opnieuw noodzakelijk zijn. Met Kosanovic erbij is het niveau zeker wel omhoog gekrikt en de aanwezigheid van een meer aanvallende speler moet het spel vlotter laten verlopen. Het valt nog te bekijken of deze theorie goed wordt uitgevoerd in de praktijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties