Tom De Mul leeft mee met Vincent Kompany: "Voor een speler is dit een drama"

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Tom De Mul leeft mee met Vincent Kompany: "Voor een speler is dit een drama"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany viel op 19 november 2016 in de wedstrijd tegen Crystal Palace uit na een botsing met Claudio Bravo. Eerst leek het allemaal mee te zullen vallen voor de verdediger, maar niet veel later bevestigde de club dat Kompany weken out zal zijn met een knieblessure. Alweer...

Tom De Mul herkent zich in de situatie. De ex-international moest zelf op 28-jarige leeftijd stoppen door aanhoudende blessures. “28 jaar is te jong om te moeten stoppen met voetballen”, vertelt De Mul aan Voetbalkrant.com.

“Het is een erg pijnlijk moment om te moeten constateren dat je op die leeftijd niet meer fit zal geraken. Dan weet je dat het gedaan is, want professioneel voetbal eist 100% fitheid.”

Het is erg pijnlijk om te beseffen dat je op 28-jarige leeftijd niet meer kan spelen - Tom De Mul

Ondanks dat De Mul niet echt weet hoe het met de blessures van Vincent Kompany zit, leeft hij ontzettend hard mee met de 30-jarige verdediger. “Ik weet niet hoe ernstig het met hem gesteld is, maar voor een speler is dit een drama. Voetbal is je passie, je plezier en je beroep. Dan is het moeilijk om met zo’n situatie om te gaan.”

Toch blijft ex-speler van Standard en Sevilla geloven in de comeback van Kompany. “Iedereen weet dat als Kompany fit is, hij altijd in de basis zal staan. Ik hoop voor hem dat deze periode zo snel mogelijk achter de rug is en hij zich weer kan tonen op het voetbalveld”, besluit De Mul.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties