Kouyaté ziet twee Anderlecht-spelers die gemaakt zijn voor Premier League: "De competitie van zijn dromen" & "Ik was meteen weg van hem"
Redactie
| 0 reacties

Cheikhou Kouyaté ziet twee Anderlecht-spelers die gemaakt zijn voor Premier League: "De competitie van zijn dromen" & "Ik was meteen weg van hem"

Kouyaté ziet twee Anderlecht-spelers die gemaakt zijn voor Premier League: "De competitie van zijn dromen" & "Ik was meteen weg van hem"

Cheikhou Kouyaté ruilde RSC Anderlecht in de zomer van 2014 in voor het Engelse West Ham. De Senegalese stofzuiger is inmiddels aan zijn derde seizoen in de Premier League bezig. Kouyaté weet het overigens zeker: binnenkort trekken weer twee spelers van Anderlecht naar Engeland.

In een gesprek met La Dernière Heure haalt Kouyaté de loftrompet boven voor zijn landgenoot Kara Mbodji. “Kara is gemaakt voor de Premier League. Bovendien is het ook de competitie van zijn dromen, net als bij zoveel Senegalezen.”

“Ik hoop voor hem dat hij snel naar de Premier League kan. Ik ben er zeker van dat hij het hier kan maken, want hij heeft dezelfde lichaamsbouw als Vincent Kompany.”

"Tielemans? Ik was meteen helemaal weg van hem"

Cheikhou Kouyaté

Daarnaast gelooft Kouyaté ook in Youri Tielemans. “Youri, dat is mijn maatje. Ik was vanaf zijn eerste training met de profs helemaal weg van hem. Ik was dan ook erg trots toen ik Youri in een truitje van de Rode Duivels zag opdraven.”

“Ook Tielemans zal snel naar de Premier League komen. Ik hoop maar één ding: dat we in dezelfde club mogen spelen. Want ik heb geen zin om hem te tackelen. (lacht) Neen, serieus: hij heeft dit seizoen nog progressie geboekt en is echt sterk geworden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties