Reactie Alexandre Boucaut de gebeten hond bij Genk én Standard: "Ultralicht rood" en "De ref nam zijn verantwoordelijkheid niet"

Diederik Geypen Robby Morren
Diederik Geypen en Robby Morren vanuit Genk
| 15 reacties
Alexandre Boucaut de gebeten hond bij Genk én Standard: "Ultralicht rood" en "De ref nam zijn verantwoordelijkheid niet"
Foto: © photonews

Zowel Racing Genk als Standard sloten zondagmiddag de topper in de Luminus Arena met gefrustreerde gevoelens af. Daar zaten de vele discutabele beslissingen van scheidsrechter Alexandre Boucaut, met twee bepalende fases die eruit staken, voor iets tussen.

Rode Kaart voor Isaac Mbenza

"De rode kaart was ultralicht", oordeelde Standard-coach Aleksandar Jankovic. "De spelers zochten het contact op. In een intense match als deze geef je voor die actie geen rood." De spelers van de Rouches klonken dan weer unaniem. "De opeenstapeling van foute beslissingen haalde ons uit ons spel. Met elf man hadden we altijd gewonnen."

Slachtoffer Leandro Trossard zag dat anders. "Hij gaf me een elleboog tussen de ribben. Dat deed geweldig veel pijn. Het was een terechte rode kaart." "Er was een slaande beweging", pikte Peter Maes. "Of het dan rood of geen rood was? De ref besliste om die actie met de uitsluiting te bestraffen."

We waren niet gediend door de ref

Maes over de penaltyfase

Niet gefloten penalty op Nikos Karelis

"We waren niet gediend door de ref", vond Maes. "Karelis werd onderuit gelopen, maar de scheidsrechter nam zijn verantwoordelijkheid niet." Ally Samatta stond vlak achter de actie. "Het was een loepzuivere strafschop, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Karelis kreeg een duw, dat ben ik de scheidsrechter ook gaan zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties