Milicevic merkt ook mindere vorm Gent, maar: "Op training halen we het niveau van de kampioenenploeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
Milicevic merkt ook mindere vorm Gent, maar: "Op training halen we het niveau van de kampioenenploeg"

Wanneer men het over de mindere vorm van AA Gent heeft, haalt men vaak de drie grote vertrekkers van deze zomer aan als reden. Toch hoeft Gent zich daarachter niet te verschuilen, vindt Danijel Milicevic.

"We spelen niet meer met dezelfde spelers en hebben wat moeten aanpassen aan de speelstijl, dat klopt", geeft Milicevic toe. "Depoitre was een andere spits dan Coulibaly of Perbet, dat vergt aanpassing." Maar een excuus mag het niet zijn.

Ook al vertrokken Kums en Depoitre wel heel laat. "Kums was de orkestleider. We begonnen aan het seizoen met hen en wisten niet dat we het zonder hen zouden moeten doen." Toch ziet de Bosnische international ook hier geen graten in.

Op STVV na herinner ik me geen rampzalige wedstrijden van ons

"Als je het team ziet trainen, zie je dezelfde kwaliteit als de kampioenenploeg, maar in de wedstrijden ligt het anders. We hebben die kalmte niet meer." Dus is het aan de routiniers om daar iets aan te doen. "We moeten met de jongens die de titel meemaakten onze verantwoordelijkheid nemen en meer brengen om de nieuwe jongens naar een hoger niveau te stuwen."

Bovendien is het allemaal nog zo slecht niet. "Ik herinner me op STVV na geen rampzalige wedstrijden van Gent. Ik heb vertrouwen in de groep en maak me echt geen zorgen over play-off 1." Donderdagavond mogen Milicevic en co. dat tegen Anderlecht bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties