Standard op oorlogspad: Rouches gaan tot hoogste instantie om hun gelijk te halen

Standard op oorlogspad: Rouches gaan tot hoogste instantie om hun gelijk te halen
Foto: © photonews

Standard geeft zich niet zomaar gewonnen, dat mag duidelijk zijn. De club werd veroordeeld tot een match achter gesloten deuren en verloor de punten van de wedstrijd in Charleroi. Nu hebben ze een verzoek tot hoger beroep bij het BAS ingediend.

Op de website van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport staat te lezen dat de Rouches beroep aantekenen tegen het vonnis na de ongeregeldheden in de match in en tegen Charleroi. Bij een 1-3-stand floot scheidsrechter Serge Gumienny de match af. Op 15 december werd dan geoordeeld dat geen van beide ploegen punten krijgen.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Standard, dat vindt dat het bondsreglement (artikel 1917.3) niet correct geïnterpreteerd is. De Rouches vinden dat de fans van Charleroi verantwoordelijk zijn voor de definitieve stopzetting. Nu moet er eerst nog een datum gevonden worden waarin Standard, Charleroi en de KBVB hun zaak moeten komen bepleiten. En er moet een arbitrageovereenkomst afgesloten worden, waarin de drie partijen verklaren zich te zullen neerleggen bij de beslissing van het BAS.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties