Reactie Nieuw Gents goudhaantje overladen met lof na debuut: "Hij keerde me ook al eens binnenstebuiten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 16 reacties
Nieuw Gents goudhaantje overladen met lof na debuut: "Hij keerde me ook al eens binnenstebuiten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samuel Kalu was de man van de match in zijn debuut voor AA Gent tegen Charleroi. Met zijn dribbels zorgde hij constant voor problemen achterin bij de Carolo's. Hij kreeg dan ook heel wat lof.

"Hij was de gevaarlijkste man op de flanken en kwam weinig zelf in de problemen", gaf Vanhaezebrouck aan. "Het is ook een stevige jongen die mee verdedigt. Ik ben heel tevreden dat we zo’n jonge gast konden binnenhalen. Hij bevestigde iedere dag opnieuw op stage, ook al had hij het af en toe moeilijk omdat het fysiek zo zwaar was."

Hij houdt het overzicht bij zijn dribbels, daaraan herken je de echte toppers, die ploegen het veld niet zoals Pinocchio -Hein Vanhaezebrouck

Vooral door zijn acties kreeg hij de handen op elkaar. "Je hebt dribbelaars die met hun neus naar beneden spelen en het veld ploegen als ze er een beetje als Pinocchio uitzien, maar hij houdt het overzicht. Daaraan herken je de echte toppers. Daarbovenop kan hij heel makkelijk links en rechts gaan. Dat maakt het moeilijk voor de verdedigers."

Ook William Troost-Ekong, die andere debutant, was onder de indruk. "Ik zag het wel al een beetje aankomen. Hij heeft me op training ook al eens binnenstebuiten gedraaid", lachte de Nederlands-Nigeriaanse verdediger. Wat er ook van zij, Gent heeft een goeie zaak gedaan. "Kalu was de beste man op het veld", gaf ook Mazzu toe.

Bekijk hieronder wat Vanhaezebrouck te zeggen had over Kalu. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties