Anderlecht toont interesse, maar is deze sterkhouder van Belgische concurrent nog haalbaar? Moeilijk!

Anderlecht toont interesse, maar is deze sterkhouder van Belgische concurrent nog haalbaar? Moeilijk!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Soualiho Meïté zou niet weigerachtig staan tegenover een transfer naar Anderlecht en bij paars-wit weten we dat ze hem in het oog houden. Maar is de Fransman sowieso nog spek voor de bek van een Belgische ploeg?

Als Dendoncker deze zomer andere oorden zou gaan opzoeken is Meïté met zijn fysiek en voetballend vermogen de ideale vervanger. Maar dan zal er wel serieus onderhandeld moeten worden. De middenvelder is nog eigendom van OSC Lille en daar zagen ze zijn ontwikkeling bij Zulte Waregem met handengewrijf gebeuren.

Als we afgaan op de cijfers van Transfermarkt is zijn waarde sinds juli 2016 meer dan verzevenvoudigd. Het zal niet precies zijn, maar het is wel een indicatie. Toen hij aankwam bij de West-Vlamingen stond zijn transferwaarde op 900.000 euro. In oktober was dat al twee miljoen, in januari vijf en nu staat hij op geschatte waarde 7 miljoen!

Veel geld voor verdedigend ingestelde speler

Niet dat Anderlecht dat komende zomer - zeker als het Champions League haalt - niet kan betalen, maar het is veel geld voor een verdedigende middenvelder. Paars-wit haalt het grote geld meestal boven voor aanvallend beslissende spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties