Van verkopen van gepantserde deuren via veel ellende naar scoren in play-off 2: "Dit is een revanche"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Hermès Van Damme
| 0 reacties
Van verkopen van gepantserde deuren via veel ellende naar scoren in play-off 2: "Dit is een revanche"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met vallen en opstaan. Heel veel vallen en opstaan. Anders kan je de carrière van Vincent Vandiepenbeeck echt niet samenvatten. Brute pech en op de verkeerde plaats op het verkeerde moment? Het typeerde de carrière van de centrale verdediger.

Vincent Vandiepenbeeck is een echte Brusselaar. Ver heeft hij dan ook nooit gereisd als speler doorheen zijn carrière. FC Brussel, WS Woluwe, Willebroek, Union: een man van de streek, zoveel is duidelijk - een uitstapje naar Geel niet te na gesproken. Toch heeft hij al flink wat pech gehad in zijn carrière. Meerdere keren was hij maanden buiten strijd met allerhande blessures.

Maar erger nog was wat er met hem gebeurde in het jaar 2012-2013. Vandiepenbeeck werd toen op aanraden van de voorzitter van White Star prof en gaf zijn job op. De zoete droom werd snel een fikse nachtmerrie: de verdediger werd meer dan zes maanden niet betaald in dat seizoen. De man die jarenlang een job als vertegenwoordiger bij het verkopen van deuren was, moest zo opnieuw beginnen.

Uiteindelijk koos hij daarna voor een avontuur bij Union Saint-Gilloise. Vanuit derde nationale ging het snel: eerst naar tweede klasse en vorig seizoen door een plekje in de top-8 zelfs naar 1B. Opnieuw prof worden? Hij trof een regeling met Union om niet meer in dezelfde miserie verzeild te raken.

Veel spelen deed hij dit seizoen nog niet, maar de centrale verdediger blifjt een absolute publiekslieveling bij de Brusselse club. Op zijn 32e is hij bovendien verre van versleten, getuige daarvan zijn doelpunt met het hoofd. "Toch wel wat een revanche voor mij na een erg moeilijk seizoen. Ik heb gescoord en zo een steentje kunnen bijdragen, dat is allles."

"Als het goed gaat, dan komt je naam overal terecht. Gaat het slecht, dan niet. Ik heb weinig steun gehad in mijn moeilijke momenten, maar dat is voetbal. Ik kan enkel aan de fans zeggen dat ze het verleden moeten onthouden, dan zal ik er zeker nog zijn in het geheugen van de mensen - maar misschien ook niet echt lang.

De zege en zijn doelpunt tegen KV Mechelen? Het zou zomaar zijn laatste wapenfeit kunnen geweest zijn voor de club. Perdichizzi komt namelijk terug uit schorsing en voor Vandiepenbeeck wacht mogelijk opnieuw de bank. Volgend jaar trekt de centrale verdediger naar ... RWDM.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties