Dit is waarom Antwerp zijn licentie niet kreeg: heel veel onduidelijkheid over geldschieters

Redactie
| 88 reacties
Dit is waarom Antwerp zijn licentie niet kreeg: heel veel onduidelijkheid over geldschieters
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp heeft zijn licentie niet gekregen omdat het een paar documenten niet kon voorleggen. De Licentiecommissie struikelde vooral over de constructie waarbij drie organisaties betrokken zijn, maar waar er onduidelijkheid is wie nu eigenlijk de financierder is.

Antwerp had met de BVBA Goala (het bedrijf van Patrick Decuyper) een Master Leeningovereenkomst, maar dat geld blijkt afkomstig van Paul Gheysens en de Ghelamco Invest Group. Gheysens liet daarop een verklaring opstellen voor de Licentiecommissie, maar er bleek nog een derde speler in het verhaal: Peridot S. L. met zetel te Barcelona. Die zou de uiteindelijke storting gedaan hebben.

De Licentiecommissie vroeg daarop verschillende documenten van de Ghelamco Invest Group en Peridot S. L., maar daaruit bleek dat er in de balans van Peridot geen spoor was van betalingen aan BVBA Goala, dat zelf niet het geld had om Antwerp de lening te verstrekken.

Vragen van de Licentiecommissie

En daarop besloot de Licentiecommissie dit: "De club legt de aandeelhouders voor van de S. L. Peridot, maar levert op geen enkele manier enige duiding met betrekking tot de ultieme geldschieter noch de ultieme eigenaar van dit Spaanse vennootschap."

"De club legt de interne balans voor van N.V. Ghelamco Invest per 30 juni 2016 waarin geen spoor te vinden is van het gestorte bedrag voor rekening van Peridot S.L. conform de voorgelegde rekeninguittreksels. De club legt de aandeelhouders voor van de N.V. Ghelamco Invest maar levert op geen enkele manier enige duiding met betrekking tot de ultieme eigenaar van deze vennootschap."

"Op basis van de voorgelegde elementen, kan de Licentiecommissie conform de publicatie van het licentiedepartement onmogelijk achterhalen dat de inhoud van de Masterleningsovereenkomst dd. 16 maart 2017 overeenstemt met de werkelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties