Bij Gent geloven ze erin: "Ze worden al wat nerveus, iederéén wil kampioen spelen op Club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 44 reacties
Bij Gent geloven ze erin: "Ze worden al wat nerveus, iederéén wil kampioen spelen op Club"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent zag donderdagavond Anderlecht in eigen huis de boot in gaan tegen Charleroi. Daardoor kunnen de Buffalo's mits winst zondag tot op twee punten komen. We polsten bij de supporters wat ze ervan denken.

"Die uitslag was uiteraard positief", aldus Xavier Roels van supportersclub Nie Pleue. "Hoeveel kans ik ons geef? 25%, net als voor de play-offs. Toen waren het zes punten, nu zijn het er nog steeds vijf", blijft de voorzitter van de supportersclub rustig.

Zijn leden zijn dat niet allemaal. "Ik voel dat de meesten toch zenuwachtig worden. Er wordt gedroomd van een kampioenenmatch op Brugge, dat merk ik wel. Maar ik probeer ze te kalmeren, het is nog lang zover niet."

Bij Xavier Kluyskens van Banlieue Gantoise merken we ook voorzichtig optimisme op. "Ik denk de kansen serieus gestegen zijn, maar het blijft vijf punten. Als we zondag kunnen winnen, doen we mee voor te titel, maar als we verliezen is het opnieuw zo goed als gepasseerd."

In Brugge kampioen spelen? Dat zou het delirium zijn, maar of we levend thuis geraken?

-Xavier Kluyskens

"Ik kijk alvast enorm uit naar die wedstrijd, ik denk dat we de drie punten kunnen pakken aangezien we thuis sterk staan. Zeker nu we in de goeie vorm zitten en al konden winnen bij onze zogenaamde zwarte beesten Zulte Waregem en Charleroi."

"Op Brugge kampioen spelen, dat zou uiteraard ene droom zijn. Ik merk dat het steeds meer over de tongen gaat." Het zou een haast historisch feest zijn voor de Gentenaars. "Het zou het delirium zijn. Maar of we levend thuis geraken, dat is een andere zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties