Jaar vol blessures dreef Benji De Ceulaer mentaal tot het uiterste: "Ik heb nood aan rust om alles los te laten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Jaar vol blessures dreef Benji De Ceulaer mentaal tot het uiterste: "Ik heb nood aan rust om alles los te laten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Westerlo en Benji De Ceulaer in het bijzonder werd het een seizoen in mineur. De Kemphanen degradeerden en de 33-jarige aanvaller viel van de ene blessure in de andere. "Ik heb mentaal een zwaar jaar achter de rug", vertelt de Limburger.

Volgende week vrijdag zit het seizoen voor Westerlo er definitief op. Tot dan trainen de Kempenaars dagelijks en wachten ze ongeduldig af of ze - afhankelijk van de licentieperikelen van Moeskroen - degraderen. "Een frustrerende situatie", vertelt De Ceulaer bij Voetbalkrant.com. "We tasten in het duister over de toekomst. Dat is een obstakel waar we mee moeten leven."

En dus kan De Ceulaer ook zijn persoonlijke toekomst nog niet uittekenen. "Het is normaal dat ik op het hoogste niveau wil blijven acteren, maar mijn overeenkomst met Westerlo loopt nog tot 2018. Als er een club uit 1A interesse toont, zal die met Westerlo eruit moeten geraken. Daar kan mijn eigen voorkeur weinig in veranderen."

Blijven terugknokken en er meteen weer staan maken deel uit van mijn karakter - Benji De Ceulaer

De Ceulaer hoopt in de eerste plaats dat hij volgend seizoen gespaard blijft van blessures. "Het was mentaal een zwaar jaar. Die revalidaties die elkaar opvolgden, kostten veel energie. Ik heb nood aan een rustmoment om alles los te laten."

"Ik geloof er wel in dat ik er volgend jaar weer zal staan. Dat liet ik ook zien na mijn zware schouderblessure. Blijven terugknokken en er meteen weer staan maken deel uit van mijn karakter."

De Ceulaer liep op bezoek bij Eupen een zwaar schouderletsel op
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties