Verheyen ziet nog grote uitdaging voor talent van Club Brugge: "Grote troeven, maar vraag is hoezeer hij progressie kan blijven maken"

Redactie
| 2 reacties
Verheyen ziet nog grote uitdaging voor talent van Club Brugge: "Grote troeven, maar vraag is hoezeer hij progressie kan blijven maken"
Foto: © Photonews

Bij een Belgische topclub doorbreken is niet iedereen gegeven. Maar als alles meezit, dan moet het voor Ahmed Touba wel degelijk mogelijk zijn om een vaste waarde te worden bij Club Brugge.

Touba stond vorige vrijdag, op Charleroi, voor het eerst aan de aftrap bij Club. De linksachter is snel, sterk en heeft veel loopvermogen. “Heel belangrijk voor een moderne voetballer”, aldus Gert Verheyen, die Touba bij de nationale U19 al onder zijn hoede had, in Het Laatste Nieuws. “Hij kan bovendien aanvallen en verdedigen. Grote troeven om het als flankspeler te maken.”

Tijdens de meest recente interlandbreak was Touba er nochtans niet bij bij de U19. “Als we ons hadden kunnen plaatsen voor het EK, had ik hem er misschien wel weer bijgenomen. Tenslotte heb ik hem ook bij de nationale ploeg gehaald, bij de U17 was hij er op een zeldzame keer na nooit bij.”

Progressie blijven maken

“Ik zie nu nog altijd veel potentieel bij hem. De vraag is hoezeer hij die progressie kan blijven maken. Dat is nu zijn uitdaging. Of hij het al dan niet maakt, zal echt niet liggen aan zijn intrinsieke kwaliteiten", besluit Verheyen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties