Robby Morren
Robby Morren vanuit Dessel
| 62 reacties

Beerschot-Wilrijk heeft voor een unicum gezorgd. Ze wonnen op het veld van eerste achtervolger Dessel en verzekerden zich zo voor de vierde keer op rij van de titel. Dit deed niemand hen in België voor.

De talrijk opgedaagde supporters kregen een stevige partij voorgeschoteld, met duels op het scherp van de snee. Dessel wilde de bezoekers de titel absoluut niet in geschenkverpakking aanbieden en zorgde voor de eerste opwinding met een kopbal van Reuten.

Beerschot-Wilrijk nam de wedstrijd volledig in handen en de kansen bleven niet uit. Maes trapte in de handen van doelman Kustermans en Losada kreeg geen strafschop toen hij neerging in de zestien. Halfweg het eerste bedrijf was de voorsprong toch een feit. Geudens speelde prima in de loop van Vermeiren en die legde het leer in de verste hoek. (0-1)

De bezoekers hadden de titel nog voor de pauze kunnen veiligstellen, maar Vermeien profiteerde niet van geklungel achterin bij Dessel, Placca mikte oog in oog met doelman Kustermans naast en Losada krulde een vrijschop nipt naast.

Tien dolle minuten kregen we na de koffie, gevuld met enkele gele kaarten en twee doelpunten. Eerst bracht Kevin Janssens de stand in evenwicht met een vrije trap die als voorzet bedoeld leek, maar niemand raakte de bal aan en zo verdween die voorbij Clepkens in doel.

Strafschop

Minuten later mocht De Jonghe een vrijschop nemen op het halve maantje. De bal in de muur, maar scheidsrechter Claes had handspel gezien en wees naar de stip. Losada stuurde de Desselse goalie rustig naar de verkeerde hoek. 1-2 en de emoties laaiden hoog op bij de thuissupporters.

Dessel belegerde het doel van Clepkens die redding moest brengen op een knal van Vansimpsen en hulp van de lat kreeg toen Vosters besloot. Aan de overkant ging de lob van Vermeiren naast. Beerschot-Wilrijk bibberde nog wel, maar heeft de titel in de 1e amateurliga op zak en mag een feestje bouwen.