Vandenbempt lyrisch over man die waanzinnigste seizoen ooit kende: "Fe-no-me-naal, vind ik dat"

Vandenbempt lyrisch over man die waanzinnigste seizoen ooit kende: "Fe-no-me-naal, vind ik dat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De cirkel is rond na een seizoen om nooit te vergeten. Hij begon met winst op het EK, en zette zaterdagavond de kroon op het werk met de triomf in de Champions League.

We hebben het natuurlijk over Cristiano Ronaldo, die tussendoor ook nog de Spaanse landstitel achter zijn naam schreef. De Portugees scoorde gisteravond twee keer in de finale van het Kampioenenbal, en bracht zijn teller zo op 12 goals in Europa.

"Bayern heeft met Neuer de beste keeper ter wereld in doel staan. Atlético Madrid en Juventus beschikken over de meest solide verdedigingen van de laatste jaren in Europa. Ronaldo maakt daar wel 10 doelpunten tegen. Hij zit nu aan 105 goals in de Champions League. Fe-no-me-naal, vind ik dat", aldus Peter Vandenbempt met lof op Sporza.

Uitblazen in Ibiza

"Wat statistieken en resultaten betreft hoeft hij al lang niet meer onder te doen voor Messi. Het is het resultaat van een goed management. Dat moeten we Zidane nageven. Hij heeft Ronaldo tussen half maart en half mei geen enkele uitwedstrijd laten spelen in La Liga. Hij hoefde zich niet te verplaatsen voor competitiewedstrijden van Real. Hij is wel een keer naar Ibiza geweest, maar dat schijnt minder vermoeiend te zijn."

De Koninklijke stoomde Ronaldo klaar voor de belangrijkste fase van het seizoen. "Dat is het grote verschil met de voorbije finales", besluit Vandenbempt. "Toen was er slechts een meelopersrol weggelegd voor Ronaldo. Nu heeft hij geschitterd in de eindfase van de Champions League. Gisteren zette hij de kroon op het werk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties