Interesse blijft, maar Rode Duivel is nog niet weg bij AA Gent en Napoli speurt naar alternatief

Interesse blijft, maar Rode Duivel is nog niet weg bij AA Gent en Napoli speurt naar alternatief
Foto: © photonews

Thomas Foket gaat deze zomer zo goed als zeker AA Gent verlaten. De flankspeler weigerde zijn contract te verlengen bij de Buffalo's en hoopt op een transfer naar Italië. Na enkele weken flirten is er echter nog geen witte rook uit de pauselijke schouw gekomen.

Er is ondertussen al maanden en maanden sprake van Italiaanse interesse, en Thomas Foket heeft zijn leeftijd én zijn specifieke kwaliteiten mee om in diverse systemen te renderen als een moderne rechtsachter.

De makelaar van Foket (Gunter Thiebaut) liet nogmaals verstaan dat de interesse van Napoli en andere teams er nog steeds is. Ook Atalanta was eerder al vrij concreet, maar tot een vergelijk met Gent kwam het nog niet.

De Buffalo's willen Foket - ook al heeft hij maar een jaar contract meer - niet zomaar laten gaan, terwijl de Italiaanse clubs niet té diep in de buidel willen tasten voor een speler die ze in 2018 gratis zouden kunnen gaan halen.

Ondertussen zet Napoli alvast druk op de ketel, door in de Italiaanse pers te schermen met de interesse voor Silvan Widmer, de rechtsachter van Udinese. Dat de Napolitanen een alternatief op het oog hebben, kan hen in de onderhandelingen misschien een sterkere positie bezorgen. Een overgang is er nog niet, maar de zomer is nog lang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties