Martínez heel tevreden over spits: "Hij verdiende dit écht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brussel
| 2 reacties
Martínez heel tevreden over spits: "Hij verdiende dit écht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet alles liep van een leien dakje voor de Rode Duivels tijdens de oefeninterland tegen Tsjechië, maar het experiment met twee spitsen kon op veel bijval rekenen.

Romelu Lukaku en Michy Batshuayi konden met Nainggolan als nummer tien in hun rug heel wat gevaar creëren. Een pak meer dan de eenzame Benteke na de rust kon brengen. Het werd hét lichtpunt van de eerste helft én bij uitbreiding de wedstrijd.

"Het is een goeie optie voor ons, uiteraard afhankelijk van wedstrijd tot wedstrijd", aldus een tevreden Roberto Martinez achteraf. "Michy en Romelu hebben voor heel wat impulsen kunnen zorgen."

Batshuayi was de hele tijd al scherp aan het trainen

-Roberto Martinez

"Soms kwamen ze zelfs twee tegen twee", ging Martinez verder. Hij wou vooral Batshuayi, die niet veel speelde bij Chelsea, een pluim geven. "Ik vond dat hij de hele tijd scherp aan het trainen was."

"Sinds ik overnam had ik hem nog geen basisplaats gegund en dit was het ideale moment. Michy verdiende dit. Het was heel interessant om te zien hoe de spelers reageerden op de twee spitsen met de nummer tien achter hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties