Vertonghen en Lukaku vallen bijna in katzwijm voor Tielemans: "We wisten dat bij de Rode Duivels zou geraken" en "Hij kan een van de beste ter wereld worden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Vertonghen en Lukaku vallen bijna in katzwijm voor Tielemans: "We wisten dat bij de Rode Duivels zou geraken" en "Hij kan een van de beste ter wereld worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als tegen Rusland in maart mocht Youri Tielemans tegen Tsjechië starten. De naar AS Monaco getransfereerde middenvelder liet op korte tijd een diepe indruk na op zijn collega's bij de Rode Duivels.

De 20-jarige Tielemans vormde in de eerste helft tegen Tsjechië (2-1) een trio met Kevin De Bruyne en Radja Nainggolan. "Iedereen is onder de indruk van zijn kwaliteiten. Ik wil geen vergelijking trekken, maar op die positie kan hij met zijn passing een van de beste middenvelders ter wereld worden", zwaait Jan Vertonghen met veel lof naar de youngster.

"Veel spelers bij de nationale ploeg kennen elkaar al zo lang. Dan is het fijn om nieuwe jongens als Youri en Leander Dendoncker te leren kennen. Want weinig Rode Duivels in het buitenland volgen de Belgische competitie op de voet. Youri is een leuke voetballer om naar te kijken, die zowel met links als rechts en vooral véél lef speelt. Hij neemt op zeer jonge leeftijd het voortouw."

Youri moet van het spelletje blijven genieten, in een vingerknip is het voorbij

Romelu Lukaku kent Tielemans natuurlijk al langer uit zijn Anderlecht-periode. "De jongens uit het Brusselse zoals Dedryck, Vince, Michy, ... wisten wel dat hij op een dag bij de Rode Duivels zou terechtkomen", pikt Big Rom in.

"Ik ben blij met zijn ontwikkeling. De overstap naar Monaco is de juiste. Een jonge ploeg die aanvallend voetbal brengt. Je ziet dat Youri van het spelletje geniet en dat moet hij blijven doen. Ik ben er nu 24 en weet nog goed dat ik 16 was. In een vingerknip is het voorbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties