38-jarige Belg hield het voor bekeken, maar... "Lagere reeksen? Zeg nooit nooit"
Redactie
| 0 reacties

38-jarige Filip Daems hield het voor bekeken, maar... "Lagere reeksen? Zeg nooit nooit"

38-jarige Belg hield het voor bekeken, maar... "Lagere reeksen? Zeg nooit nooit"
Foto: © photonews

Met zijn 38 lentes was hij tot voor kort één van de oudste spelers in de Jupiler Pro League. We hebben het over Filip Daems, die aan het einde van het voorbije seizoen een punt achter zijn profcarrière zette.

De verdediger tuimelde met KVC Westerlo uit eerste klasse, maar dat speelde niet mee in zijn beslissing om zijn schoenen aan de haak te hangen. “Dat ik nu de voetbalschoenen opberg, is een bewuste keuze”, zegt Daems in De Kemphaan.

“Zelfs als Westerlo in 1A was gebleven, had ik er een punt achter gezet. Op één wedstrijd na heb ik ze dit seizoen allemaal gespeeld. Mentaal zat het nog allemaal goed, maar je ka niet ontkennen dat je met je 38 een oudje bent op het veld.”

Lagere reeksen

Toch is het goed mogelijk dat Daems nog op een lager niveau tegen een bal zal trappen. "Nog in de lagere reeksen voetballen? Ik heb nog met geen andere ploeg gesproken, maar zeg nooit nooit. Ik ga rustig de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten."

"Het zou kunnen dat ik in het voetbal blijf. Het zou niet goed zijn voor mijn lichaam om ineens met alles te kappen. Ik zal er ook alles aan doen om niet in een zwart gat te vallen", besluit de gewezen Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties