Vijfde, zesde (en zevende?) keer prijs: Zulte Waregem raapt spits op bij AA Gent en ook Anderlechtspeler(s) op komst

Vijfde, zesde (en zevende?) keer prijs: Zulte Waregem raapt spits op bij AA Gent en ook Anderlechtspeler(s) op komst
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem speelt dit seizoen Europees én mikt zoals steeds ook op play-off 1. Zonder sterkhouders Meïté en Lerager wordt dat niet makkelijk, maar inkomend blijft het team zich versterken. Ook de vijfde aanwinst is alvast binnen.

Peter Oladeji Olayinka tekent dinsdag een huurcontract van 1 jaar. Essevee neemt hem zo over van AA Gent, nadat hij vorig seizoen werd uitgeleend aan het Tsjechische Dukla Praag.

Bij de Tsjechen scoorde hij afgelopen seizoen zes keer in 23 basisplaatsen. Hij was ook goed voor drie assists. Olayinka was een wintertransfer van de Buffalo's in het seizoen 2015-2016, maar kwam nooit in de plannen van Hein Vanhaezebrouck voor. Dat is ook volgend seizoen niet het geval, waardoor hij kon worden uitgeleend.

De nog steeds maar 21-jarige centrale aanvaller mag nu extra ervaring opdoen bij Zulte Waregem. In het verleden maakte de 1,88 meter grote Nigeriaan vooral indruk bij het Albanese Skenderbeu. Volgens de technisch directeur daar - Haris Fakic - kon hij snel doorgroeien naar de top van België. "Een echte Duracellkonijn", klonk het anderhalf jaar geleden.

Francky Dury bewees in het verleden al vaker spelers te kunnen beter maken. In Praag maakte Olayinka geen slechte indruk, maar hij heeft zeker nog werkpunten. Olayinka raakte door zijn medische testen en sluit later deze week aan op training aan de Gaverbeek. Het wordt niet de laatste transfer dinsdag van Essevee, dat ook een princiepsakkoord bereikte met Anderlecht over een uitleenbeurt van Leya Iseka. Ook hij komt op huurbasis over, van Anderlecht.

Quid Heylen?

Met paars-wit is Zulte Waregem ook dichtbij een deal rondom Michael Heylen. Die heeft nog een jaar contract bij Anderlecht, maar zou er ook op niet te veel kansen moeten rekenen. Heylen werd afgelopen seizoen verhuurd aan Westerlo, maar zal nu - als alles goed gaat - naar Zulte Waregem trekken. Hij wordt deze namiddag uitvoerig medisch getest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties