Thomas Buffel legt uit waarom hij - ondanks twee gesprekken met Vincent Mannaert - KRC Genk niet inruilde voor Club Brugge

Redactie
| 9 reacties
Thomas Buffel legt uit waarom hij - ondanks twee gesprekken met Vincent Mannaert - KRC Genk niet inruilde voor Club Brugge
Foto: © photonews

Thomas Buffel blijft ook op zijn 36ste een Genkie. De voormalige Rode Duivel was einde contract in de mijnstad, en daar wilde Club Brugge van profiteren.

Blauw-zwart lonkte naar Buffel, maar die tekende uiteindelijk een nieuwe verbintenis bij Genk. "De steun van de fans (die een petitie startten, red.) heeft zeker meegespeeld in mijn keuze", legt de vleugelaanvaller uit in Het Nieuwsblad.

"Ik had twee gesprekken met Vincent Mannaert en kreeg een aantrekkelijk voorstel, onder voorbehoud. Ik heb het overwogen, maar ik wilde Genk en al die fans niet laten wachten."

Back to the roots

Ook de gezinssituatie speelde een rol. "Het moest te snel gaan voor zo'n ingrijpende beslissing", gaat de winger verder. "Ook omwille van mijn privésituatie. Er was al zoveel gebeurd. Het lijkt misschien wel makkelijker: terug naar Brugge, back to the roots, dichter bij mijn familie, makkelijker voor opvang..."

"Maar ik heb er voldoende over nagedacht. Hier hebben mijn kinderen een structuur en kennen ze iedereen op de kleuterschool. Daar zijn ze ongelooflijk opgevangen", besluit Buffel die de school daarvoor wil bedanken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties