Analyse Onze prognose: Waasland-Beveren beleeft opnieuw een lastig seizoen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 29 reacties
Onze prognose: Waasland-Beveren beleeft opnieuw een lastig seizoen
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

De voorbereiding loopt op zijn einde, de transfercarrousel draait op volle toeren en supporters wachten vol ongeduld op de aftrap van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Tijdens de komende dagen blikken wij vooruit aan de hand van de prognose van onze redactie: Waasland-Beveren.

Prognose

"Onze ambitie is om een veilig seizoen te hebben. Kortom, ergens tussen plaats 10 en 13", liet trainer Philippe Clement onlangs weten in Gazet van Antwerpen. Realistisch dus, maar in de prognose van onze redactie staan de Waaslanders toch op een vijftiende plaats.

Opvallendste transfers

Joachim Van Damme maakt zijn herintrede in de voetbalwereld na twee jaar schorsing door een cocaïneschandaal. Hij kreeg een driejarig contract van Waasland-Beveren, de club waar hij ooit aan zijn profcarrière begon. Daarnaast komt ook Ryota Morioka, een Japans international waar we toch een en ander van verwachten.

Nog een belangrijke pion: Philippe Clement. Hij was in feite de eerste aanwinst van de zomer. Na een jarenlange positie als T2 bij Club Brugge moet hij nu als hoofdtrainer aan de bak met dit Waasland-Beveren.

Sterke punten

Enkele huurlingen keerden terug naar hun club, maar verder is de groep vrij goed bij elkaar gebleven. Dat de spelers meteen goed op elkaar ingespeeld zijn, werd bewezen in een perfecte voorbereiding. Waasland-Beveren won al haar oefenmatchen, met onder andere ook overwinningen tegen Club Brugge en Zulte Waregem.

De gevaarlijkste man is nog steeds Zinho Gano. Met zijn zes doelpunten in tien wedstrijden was hij in play-off 2 van goudwaarde. Als iemand in deze groep het verschil moet maken, dan is hij het wel.

Vraagtekens

De ambitie voor Waasland-Beveren is play-off 2. Dus zolang het niet op de laatste plaats eindigt, kan men al spreken van een geslaagd seizoen.

Maar er is tot op vandaag nog een groot pijnpunt: de doelman. Laszlo Köteles keerde na zijn uitleenbeurt terug naar Genk en Goblet voldoet volgens ons niet als eerste keuze. Een nieuwe naam tussen de palen is er nog steeds niet en volgende week begint de competitie al.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties