Twee topcoaches aan het woord over man van 222 miljoen euro: "Niet te duur" vs "Ik begrijp het niet"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Twee topcoaches aan het woord over man van 222 miljoen euro: "Niet te duur" vs "Ik begrijp het niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

222 miljoen euro. Uhum. Twee-hon-derd-twee-ën-twin-tig miljoen euro! Dat is de kolossale prijs die PSG zal neertellen voor de komst van Neymar. Het is voer voor gesprekken die verder gaan dan de transfer zelf.

"Ik vind niet dat 200 miljoen pond duur is voor Neymar. Hij is een van de beste spelers te wereld. Commercieel heeft hij een enorme waarde", zei Mourinho over de toptransfer tijdens de persconferentie na het oefenduel van Man Utd tegen Sampdoria.

Niet zonder gevaar

Het grootste probleem is volgens hem niet de transfer zelf, maar degene die zullen volgen. "Je krijgt meer spelers die meer dan 100 miljoen kosten, meer spelers die meer dan 50 miljoen kosten en meer spelers die 60 miljoen kosten. Dat is een echt probleem."

Ik geloof en ik hoop dat dit een uitzondering zal blijven. Maar wie kan het zeggen?

Klopp

Klopp bekijkt het anders. "Er zijn maar twee of drie ploegen in de wereld die zo'n grote transfersom kunnen betalen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat 'Financial Fair-Play' was uitgevonden opdat zo'n dingen niet zouden kunnen gebeuren. Maar het is duidelijk dat 'Financial Fair-Play' meer een richtlijn is dan een echte regel. Ik begrijp het niet", aldus Klopp na de verloren Audi Cup-finale tegen Atlético.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties