OHL opende zijn seizoen met een 17-jarig jeugdproduct 90 minuten tussen de lijnen: "Dit had ik nog nooit meegemaakt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
OHL opende zijn seizoen met een 17-jarig jeugdproduct 90 minuten tussen de lijnen: "Dit had ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geboren op 18 februari 2000 - u leest het goed - en zijn eerste 90 minuten achter de rug in de A-ploeg van Oud-Heverlee Leuven. De 17-jarige Jordy Gillekens debuteerde zaterdag tegen Lierse op profniveau en stelde niet teleur.

"Dat ik nu al een basisplaats zou krijgen had ik voor het seizoen nooit durven denken", vertelt de centrumverdediger in gesprek met Voetbalkrant.com. "Mijn doel was het niveau van de trainingen zo goed mogelijk oppikken, en leren van de ervaren spelers. Door de blessure van Clément Fabre kwam mijn kans sneller dan verwacht."

Gillekens deelt dit seizoen de kleedkamer met zijn oudere broer en doelman Nick Gillekens (22). "Dat was in het begin speciaal, maar nu hecht ik er geen belang meer aan. We wonen allebei nog thuis, op die manier kunnen we samen naar de training rijden."

Op het vlak van coaching merk ik dat mijn broer mij harder aanpakt dan de rest

"Of het anders is om je broer achter je te hebben staan in de verdediging? Op het vlak van coaching merk ik dat hij zich op mij rapper kwaad maakt. Hij wil me dan even aanpakken, dat kan ik wel van me afzetten." (lacht)

Zo'n debuutmatch smaakt bij de 17-jarige Gillekens naar meer. "Ik hoop dat ik kan blijven staan, want de sfeer met al die supporters had ik nog nooit meegemaakt", besluit de Jonge Duivel. "In de verdediging zal de club zich wellicht nog versterken. Het is nu aan mij om mijn best te blijven doen."

Ook in de voorbereiding (hier tegen KV Mechelen) kreeg Gillekens zijn kans
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties