Het stond in de sterren geschreven: Peter Maes, 'the right man on the right place' voor Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Het stond in de sterren geschreven: Peter Maes, 'the right man on the right place' voor Lokeren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Runar Kristinsson is niet langer de trainer van Sporting Lokeren. Voorzitter Roger Lambrecht besliste na een teleurstellende competitiestart (0 op 6) om de IJslander opzij te schuiven. In zijn plaats krijgt Peter Maes het trainerschap op Daknam opnieuw in handen.

Er bestaat al jaren geen twijfel over: er is voor Roger Lambrecht amper één man die écht in aanmerking komt om Lokeren te trainen en dat is Peter Maes. Lambrecht houdt vanzelfsprekend goede herinneringen over aan het tijdperk-Maes.

Maes leidde Lokeren tussen 2010 en 2015 naar twee bekerzeges, twee deelnames aan play-off 1 en kende bovendien ook een leuke Europa Leaguecampagne met de club. Het goeie voetbal dat daarmee gepaard ging, zorgde ervoor dat Lokeren als een verfrissende ploeg door het leven ging.

Ontslagen bij Genk, niet naar Antwerp

Peter Maes zat bovendien al een tijdje zonder club, sinds KRC Genk hem vorig seizoen op de keien zette. Verschillende clubs informeerden de voorbije maanden bij Maes, maar die hapte nooit toe. Een club als Antwerp zag Maes zelf nochtans wel zitten, maar daar kreeg Laszlo Boloni de voorkeur.

Ondertussen begon het flink te kriebelen bij de man die Lokeren naar twee eindzeges in de beker loodste. Maes kon zijn werk bij Genk niet afmaken en is er dan ook op gebrand om zich weer te bewijzen op het hoogste niveau.

(Lees verder onder de foto)

Werk aan de winkel op Daknam, maar Maes is 'the right man on the right place'

Bij Lokeren kan Maes in een vertrouwde omgeving aan de slag. Al wacht er hem wel nog een bouwwerf(je) op Daknam. De Waaslanders haalden enkele gerichte versterkingen, maar tot dusver draait het vierkant.

Met zijn gedrevenheid en jarenlange ervaring als trainer op het hoogste niveau zou Peter Maes in staat moeten zijn om dit Lokeren snel naar zijn hand te zetten en al even snel voor degelijke resultaten te zorgen. Welkom terug, Peter Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties