Heimwee naar het succes in Lokeren: "Schaduw van Peter Maes hing twee jaar boven de club én zijn opvolgers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 4 reacties
Heimwee naar het succes in Lokeren: "Schaduw van Peter Maes hing twee jaar boven de club én zijn opvolgers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het mag duidelijk zijn, als Peter Maes niet zonder club zat -én STVV z'n Spanjaard niet plotsklaps op straat zette- zat Runar Kristinsson nog bij Sporting Lokeren. De heimwee naar het succes bleek té sterk.

"Waarom nu?", opende voorzitter Roger Lambrecht de persconferentie. "Dat is vrij simpel, de markt is nog open en Peter was nog vrij. Onder hem hebben we hier schitterende jaren beleefd, hopelijk kunnen we die nu opnieuw meemaken."

Lambrecht klopte al op tafel

De voorzitter zette die laatste quote luister bij door eens op tafel te kloppen. Maes gaf geen krimp, die is dat wel gewoon. De massale persaandacht zijn ze bij Lokeren dan weer niet meer gewend. "Oei, oei, oei", luidde het bij Roger Lambrecht toen hij al de persmuskieten zag.

Vijf schitterende jaren onder Maes, als je dan de kans krijgt om terug samen te werken, moet je die grijpen

Ook voor Willy Reynders was het een nostalgische keuze. "We hebben op vijf jaar tijd schitterend werk geleverd. Als de kans zich voordoet om terug samen te werken, dan moet je die grijpen."

"Het heeft weinig te maken met Runar Kristinsson", ging Reynders verder. "Het is niet normaal dat er een trainerswissel is na twee wedstrijden. Behalve in dit geval, we konden het risico niet lopen om langer te wachten."

Nochtans was Kristinsson het symbool van het nieuwe Lokeren, al viel het op dat vlak tegen. "We hoopten dat Kristinsson zijn voetbal in de lijn van zijn eigen speelstijl als speler zou liggen. Hij deed het goed, maar het was niet wat we hier gewend waren."

Vrij vertaald: Lokeren moet opnieuw voetballen. "Al was Runar een schitterende gentleman, de schaduw van Peter Maes heeft twee jaar boven deze club gehangen. Er werd altijd vergeleken met hem, dat is nooit makkelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties