Martinez toch wat verontrust: "Er zijn twee probleemposities in het Belgische voetbal"

Martinez toch wat verontrust: "Er zijn twee probleemposities in het Belgische voetbal"

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez heeft één van de meest begaafde Belgische selecties ooit onder zijn hoede. Toch ziet hij een probleem voor de toekomst, want in het Belgische voetbal worden de 'minder sexy'-posities verwaarloosd. "Iedereen wil aanvaller zijn."

Martinez zelf heeft er op dit moment geen last van, want achteraan is de spoeling nog redelijk dik. "Er zijn twee knelpuntposities in het Belgische voetbal: centrale verdediger en flankverdediger. Ik heb daar als bondscoach de komende 12 maanden nog geen last van, maar op langere termijn komen daar problemen van", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Plezier in verdedigen

In een periode waar er 222 miljoen voor een aanvaller betaald wordt, wil iedereen wel zoals Neymar, Lukaku of Morata zijn. "Elke jonge speler wil aanvaller zijn. We moeten in de jeugdopleiding ook de nadruk durven leggen op verdedigen, de jongeren daar ook het plezier van leren inzien."

"Ze kunnen allemaal wel goed voetballen, maar je hebt ook spelers nodig die kunnen verdedigen met contact, die absoluut willen winnen en die hun kop ervoor leggen. Daar moet aan gewerkt worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties