Roberto Martinez vindt dat élk Belgisch talent een voorbeeld moet nemen aan Youri Tielemans: "Verlaat niet te snel je habitat"

Diederik Geypen Timothy Collard
Diederik Geypen en Timothy Collard
| 6 reacties
Roberto Martinez vindt dat élk Belgisch talent een voorbeeld moet nemen aan Youri Tielemans: "Verlaat niet te snel je habitat"

Roberto Martinez pikt quasi wekelijks een wedstrijd uit de Jupiler Pro League mee. De bondscoach is fan van onze vaderlandse hoogste klasse, die in zijn ogen de ideale opstap is richting de Rode Duivels en een Europese topcompetitie.

Martinez ontdekte tijdens het seizoensbegin al vier nieuwe Belgische talenten die later eventueel kunnen doorstromen tot de nationale ploeg. (Lees HIER meer) Maar ook de vertrouwde namen blijft hij volgen.

"Siebe voetbalt dit seizoen opnieuw op een hoger niveau

Martinez over Schrijvers

"Schrijvers en Trossard zijn intussen bekende namen in de Pro League", aldus de bondscoach bij Voetbalkrant.com. "Siebe voetbalt dit seizoen opnieuw op een hoger niveau. Hij is rijper geworden, dat zie je."

(lees verder onder de foto)

"Het is goed dat een talentvolle voetballer als Schrijvers toch in België blijft. Een jonge speler moet zijn natuurlijke habitat niet te snel verlaten. Een honderdtal matchen spelen in de Pro League is de ideale manier om je te ontwikkelen. Als je te vroeg naar het buitenland vertrekt en op de bank terechtkomt, verlies je je zelfvertrouwen."

Het traject van Youri moeten we blijven nastreven

Martinez over Tielemans

Martinez vindt dat alle Belgische talenten een voorbeeld moeten nemen aan het parcours van Youri Tielemans. "Youri is het perfecte voorbeeld. Hij had bij Anderlecht zowel persoonlijke ambities als doelen met de ploeg. Na 150 duels was hij klaar voor een Europese topcompetitie. Dat traject moeten we verder blijven nastreven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties