Felice Mazzu is blij met een punt (en de leiderspositie), maar ziet ook een belangrijk werkpunt voor de komende weken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 1 reacties
Felice Mazzu is blij met een punt (en de leiderspositie), maar ziet ook een belangrijk werkpunt voor de komende weken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na vijf gewonnen wedstrijden op rij maakte Sporting Charleroi op het veld van Standard voor het eerst kennis met puntenverlies. Het werd 0-0, maar coach Felice Mazzu was eerlijk in zijn analyse achteraf.

"Standard had duidelijk meer kansen dan wij", bevestigde de Charleroi-trainer. "Ik ben dus tevreden met een punt. We hadden één kans om de match te beslissen, maar dat lieten we na. Als je de match niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. En dat hebben we gehaald, met dank aan een goede organisatie."

De manschappen van Mazzu hadden het moeilijk om er aanvallend uit te komen. "Het was aanvallend minder. Daar moeten we de komende weken aan werken. Om zo ook een match gemakkelijker te kunnen beslissen. Dit Standard is bovendien geen ploeg die op zijn plaats staat in het klassement."

"We moeten gewoon zorgen dat we op het einde van de reguliere competitie in de top 6 staan"

Charleroi blijft dankzij het puntje wel alleen leider in de competitie. "Daar moeten we niet te veel aan denken. Dat is gevaarlijk in het voetbal. We moeten alles match per match bekijken. Die leidersplek? We moeten gewoon zorgen dat we op het einde van de reguliere competitie in de top 6 staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties