OFFICIEEL: voormalige vleugelflitser Moeskroen en Waasland-Beveren vindt eindelijk onderdak!

Clint Vens
| 0 reacties
OFFICIEEL: voormalige vleugelflitser Moeskroen en Waasland-Beveren vindt eindelijk onderdak!
Foto: © Photonews

Steeven Langil kan opgelucht ademhalen. De Franse flankspeler heeft drie weken na de sluitingstijd van de zomermercato dan toch een nieuwe club gevonden. Hij trekt naar onze noorderburen en tekent transfervrij bij N.E.C. Nijmegen voor een jaar met optie.

Enigszins verrassend was toen bleek dat Langil op 1 september nog clubloos was. De flankspeler had bij Moeskroen en vooral Waasland-Beveren toch een prima indruk nagelaten en stond bovendien wel open voor een terugkeer naar België (dat leest u HIER), maar het is uiteindelijk Nederland geworden.

Nederlanders opgetogen

De Fransman deed alvorens de overstap te maken naar Moeskroen ervaring op in de Ligue 1 en Ligue 2. Bij de Henegouwers kende hij een fantastische periode die hem een transfer naar Waasland-Beveren opleverde. Bij de Waaslanders scoorde hij 6 keer in 35 duels. In 2016 klopten de Polen van Legia Warschau aan bij Waasland-Beveren en een transfer werd beklonken. Hij speelde een halfjaar voor de ex-ploeg van Vadis Odjidja om daarna nog voor 6 maanden terug te keren naar zijn vertrouwde nest.

Technisch directeur Remco Oversier was alvast lyrisch over zijn kersverse aanwist: “Steeven is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden. We zijn blij dat we hem alsnog toe kunnen voegen aan de selectie!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties