Gehaald door Weiler, maar... "Anderlecht moet toch een ploeg zijn waar de spits veel in de box staat?"

Redactie
| 0 reacties
Gehaald door Weiler, maar... "Anderlecht moet toch een ploeg zijn waar de spits veel in de box staat?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel plezier heeft Robert Beric tot nu toe nog niet beleefd aan zijn avontuur bij Anderlecht. De gehuurde spits van Saint-Etienne mocht tegen Waasland-Beveren wel zijn eerste kwartiertje spelen. Misschien mag hij daardoor zelfs hopen op wat minuten tegen Celtic.

Misschien nog een geluk bij een ongeluk dat Frutos en niet Weiler tegenwoordig trainer is van Anderlecht. Want Beric geeft zelf aan dat hij een spits is die het best rendeert in offensief voetbal. "Anderlecht moet toch een team zijn dat altijd met druk naar voren voetbalt?"

"Een ploeg waar de spits veel in de box van de tegenstander staat, want dan kan ik best gevaarlijk zijn. Ik ben geen aanvaller die drie man dribbelt of scoort met schoten vanop 25 meter. Bij mijn Oostenrijkse ploegen zeiden ze zelfs dat ik een patent had op lelijke goals. Gewoon omdat ik vaak op de goeie plaats stond om nog mijn voet tegen de bal te zetten."

De Sloveense bombardier

Beric werd in Frankrijk 'The Terminator' genoemd. "Hopelijk sloeg dat op mijn torinstinct en niet op mijn uiterlijk. Ze noemden mij in Oostenrijk ook wel Der Slowenen Bomber, omdat ik in dat ene jaar bij Rapid Wien goed was voor 27 goals en 6 assists in 33 wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties